torsdag, april 06, 2006

Manlig vänskap

Förra veckans gladaste nyhet var utan tvekan att House fått klartecken för en tredje säsong. För även om de första typ 38 avsnitten var lysande så är det ju först nu i de två-tre senaste som de nått okända höjder.
Anledningen är så klart att James Wilson flyttat in hos House efter att ha separerat från sin fru. Och efter att man tidigare suttit som klistrad framför läkarnas mysterielösande vill jag nu bara att de ska ställa en diagnos så vi kan få följa vännerna House och Wilson i hemmiljö i stället.

Att Greg House inte var någon mönstersambo kunde man kanske listat ut på förhand. Men att gömma disken i ugnen och sen ställa fram den nästa dag (när det är Wilsons tur att diska) var ändå rätt imponerande. Något barnsligare kanske att köra hand-i-skål-med-ljummet-vatten-tricket på den sovande Wilson, men inte desto mindre kul.
Efter att han lurat Wilson att sitta utanför på trappan och vänta en halv dag försöker House få sin vän att ge tillbaka, att svara med ett eget practical joke, så han ska slippa tänka på sitt taskiga kärleksliv.
"Everything else sucks. You might as well find someting to smile about".

En stund senare gör Wilson just det, och House leende när han upptäcker hur hans vän håller på att bli - tja, House - var obetalbart.
Manlig vänskap at it's best.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Samtidigt var ju själva jobbintrigen fantastisk, med kulmen när House stoppar hissen och letar efter fästingen som måste hittas innan pulsen gått ner till 35... ett av de bästa avsnitten hittills.

10:10 fm  
Blogger Måns said...

Mmm, de är inne i ett stim just nu. Det enda jag saknar är en förklaring och uppföljning till House förtvinade lårmuskel. För visst hade hans sjukdom förvärrats i avsnittet före detta?

4:29 em  

Skicka en kommentar

<< Home