måndag, mars 13, 2006

Familjefest på HBO


Ja jävlar. Sopranos återkomst efter 1,5 år blev precis lika spektakulärsom jag förutspådde här nedanför (okej att det inte krävdes några Heikki Vesa-egenskaper för att göra det, men ändå). Fetare-än-någonsin-Tonys tunga andhämtning, Chris nedlåtande ögonbrynsharanger, AJ:s frilla!!!... och så slutet på det. Det här blir i sanning en säsong att minnas.

Shysst ministory om en made guy som vill lämna New Jersey och flytta till Florida också. Poängen med att det bara finns ett sätt att lämna familjen gick verkligen hem.

En annan familjehistoria på HBO är polygamidramat Big Love vars premiär följde Sopranos. Kanske inte lättaste sloten att fylla, men av första avsnittet att döma kan det också bli bra. Fast hade det inte varit mer spännande om polygamisten i fråga varit en kvinna som levt med tre män? Okej att månggifte inte är direkt standard i tv, men genusperspektivet (satan vad träigt) blir lätt förutsägbart.

Bäst var iallafall grymt snygga titelsekvensen med Beach Boys "God only knows". Och så var både Lilly Kane och Mac från Veronica Mars med. Vilket påminner mig... Bara två dagar kvar nu.