måndag, april 17, 2006

Tacka TV4-Max för uppmärksamheten, Per Ledin

"Det är bättre att vara ökänd än okänd. Så resonerar iallafall jag".
SM-finalen i ishockey har gått från att enbart vara en angelägenhet för Göteborgare och värmlänningar, till att beröra större delen av den idrottsintresserade allmänheten. Och en hel del andra, för den delen.
Den enda orsaken till det stavas Per Ledin.
Hittills i finalserien har Färjestads buse hunnit med att;
Ropa "tjockis" till Frölundamålvakten Tommy Salo under en tv-intervju och sedan hota att "sänka honom".
Bli belagd med munkavle av sina tränare, och läxats upp av sin mamma.
Gnällt över hur hans lagkompis kallats för könsord av en motståndare och själv hotats av bortafansen.
Och med den största cloun hittills - ropat "Din tjocka jävla tattare, du är ju för fan patetisk" till en stackars måldomare från Göteborg.
Det är den här vårens största tv-genombrott, och även om Per Ledin så klart kan tacka sig själv för det mesta, borde han ändå skicka en tanke till TV4-sportens Max Grinndal med kameraman. TV4-Max fattade från början vem det skulle handla om under finalmatcherna och har punktmarkerat Per Ledin för att inte missa en profan stavelse eller förolämpning att kabla ut till tittarna under lämpligt spelavbrott. Resultatet är kanske inte idrott på hög nivå, men iallafall en tvklassiker i stil med Peter Forsbergs utbrott på domaren Börje Johansson 1994. Att det sedan irriterar de mer polerade aktörerna i finalserien må vara hänt. Alla vi andra gör vågen i sofforna och skruvar upp volymen i väntan på nästa klassiker.