torsdag, juli 06, 2006

Emmynomineringarna saknar givna vinnare

Så många namn, så många serier. Ändå känns det som om det första intrycket av 2006 års Emmynomineringar handlar om de som inte dög.

Hugh Laurie må vinna Golden Globes för rollen som Greg House - här platsar han inte. Vilket däremot Kiefer gör, igen. Okej, jag älskade femte säsongen av 24 men återigen - inte tack vare karaktärstolkningen av Jack Bauer. James Gandolfini saknas iofs också på listan (också fel) men det gör det ju inte mera rätt, eller hur.

Att juryn skulle överse Kristen Bell var kanske desto mer väntat. Antagligen skulle hon ändå inte ha något med slutsegern att göra, men jag hade iallafall uppskattat nicken åt Veronica Mars.

Och att inte Entourage anses tillhöra årets fem bästa komediserier är en fet skandal. Andra säsongen var inget mindre än ett mästerverk så när akademin kommer och påstår att Two and a half men var bättre blir det bara pinsamt.

Så. Slutgnällt. För visst fanns det bra val också.
Som att House nomineras som bästa dramaserie, att Jean Smart nomineras som bästa biroll i en dramaserie (Martha Logan i 24), att Michael Imperioli nomineras för bästa manliga biroll i en dramaserie (Christopher i Sopranos), Sleeper Cells nominering i miniseriekategorin och - så klart - Jeremy Pivens birollsnominering i komedikategorin.

Mest av allt jublar jag dock över Jamie Presslys nominering för bästa kvinnliga biroll i en komedi. Hennes tolkning av trailer trash har varit den enda anledningen att kolla på My Name Is Earl. (Men Megan Mulally lär ändå vinna för Will&Grace).

Hela listan finns här.

1 Comments:

Blogger sebastian said...

Måns, det verkar nästan som om du besitter någon form av specialkunskap i området...

5:07 em  

Skicka en kommentar

<< Home