torsdag, maj 18, 2006

Höstens fem hetaste tv-nyheter

Det ser ut att bli en kul tv-höst. Veckan som gått har de amerikanska tv-bolagen presenterat sina nya tablåer. Här följer därför de fem på förhand piggaste nyheterna:

1) Studio 60 on Sunset Strip (NBC)
Aaron Sorkins återkomst till tv-världen är ju inte så svårt att bli peppad inför. Speciellt inte när namn som Bradley Whitford, Matt Perry och Amanda Peet medverkar i den här bakom-kulisserna-på-typ-SNL-serien. Det kommer att bli extra spännande att följa Chandler och Josh som någon slags dynamisk manusduo.

2) Smith (CBS)
Ray Liotta och Virginia Madsen - det räcker väl egentligen som motivering. Men okej, storyn om Liottas heistkaraktär som med sitt gäng åker landet runt och rånar banker med FBI i hälarna låter faktiskt rätt fräsch. Speciellt efter mardrömsusla Heist som välförtjänt lades ner efter bara några avsnitt.

3) Day Break (ABC)
Life on Mars blev en påminnelse om hur kul man kan ha med tidsbegreppen. Här är det en annan polis som, istället för att flyttas 30 år bakåt i tiden, tvingas leva om samma dag om och om igen till han löser mordet på en åklagare. Samtidigt måste han fixa sitt privatliv för att få se en ny dag. Har pitchats lite som Groundhog Day möter Jagad. Och det låter ju som en kul mix.

4) Andy Barker PI (NBC)
Andy Richter teamar upp med gamla radarpartnern Conan i en ny komedi om snubben som felaktigt antas vara privatdeckare och ändå bestämmer sig för att ta emot fall. Låter lite lamt, men hallå: Andy Richter och Conan. Det räcker så.

5) Traveller (ABC)
Två kompisar, vanliga snubbar, misstänks för ett terrordåd mot ett museum i New York. Tillsammans flyr de för att rentvå sig, samtidigt som deras mugshots sprids i landets alla tvsändningar. Inga stora namn inblandade men låter ändå lite kul.

3 Comments:

Blogger Martin Degrell said...

Studio 60 är såklart #1 hos mig också, men man kan ju inte låta bli att gå igång på Andy Barker PI, om inte annat så för Conan-Andy-faktorn. Den ser dock ut att få en "bumpy ride" - NBC såg ut att släppa den, Fox såg ut att ta över, men så ändrade sig NBC - så vi får hoppas att den överlever de första sex avsnitten.

10:45 fm  
Anonymous Anonym said...

NBC verkar ju ge Andy sämsta möjliga slotten också.
Personligen går jag i gång som fan på Andy. Ser framför mig ett mellanting av en fetlagd Remington Steele och en gubbrockversion av Veronica Mars.

11:56 em  
Blogger Måns said...

"Gubbrocksversion av Veronica Mars..." Hahaha. Lysande!

Shark vet jag inte riktigt. Har grymt svårt för James Woods och att bygga en hel serie kring honom känns väl sådär. Att den dessutom kallas "en House i domstolsmiljö" gör bara att jag drar åt mig öronen ännu mer.

10:35 em  

Skicka en kommentar

<< Home