måndag, maj 08, 2006

Viasats bombastiska marknadsföring är patetisk

I morgon tisdag ersätter TV6 ZTV i de svenska kabelnäten. Viasat slår av naturliga skäl på stortrumman i marknadsföringen, och marknadschefen Mathias Berg säger till Dagens Media att "Det här är något historiskt". Han ljuger så klart.

Att byta namn på ZTV, skippa musikvideorna och kasta in ett reseprogram med Peter Siepen och Tilde Fröling är givetvis inte en historisk händelse. Det är inte ens en händelse. Allvarligt talat, Mathias Berg?

För bortsett från Rocky och Drago - reseprogrammet där Peter Siepen och Tilde Fröling bland annat rider på strutsar - verkar det mesta i TV6 vara sig likt från ZTV-tiden. Det kommer fortfarande vara Seinfeldt, Simpsons och Champions League-fotboll bland annat. Lettermans Late Show fortsätter, och sportnördsåporna FCZ och HCZ byter inte ens namn. Men varför skulle de? Det här handlar ju bara om en ansiktslyftning för att få en vuxnare kanalprofil.

Historiskt? Kära nån.

7 Comments:

Blogger Fredrik Adolvsson said...

"Historiskt" må vara ett starkt ord, men någon lögn tycker jag inte det är. Om jag inte minns helt galet är det mer än namnbyte, kanalen kommer också att bli okodad (som en av tre eller fyra nya gratiskanaler i det digitala marknätet). Jag gissar att det är därför Berg nämner 14 år i texten, för det är så länge sen TV4 drog igång, så det är ju inte precis ofta något sånt här har hänt.

Nu kommer det visserligen ske lite oftare som det verkar, men dels fick jag intrycket av att de andra gratiskanalerna blir mindre och/eller smalare, dels är ju trots allt TV6 först ut av gänget.

Så, ja, historiskt är ett starkt ord men jag tycker nock herr Berg kan få komma undan med det den här gången :)

9:08 em  
Blogger Måns said...

Nja, jag vidhåller att det bara är ett ansiktslyft av ZTV det handlar om.

Att TV6 kommer sändas okodat i marknätet beror ju på att MTG först ljög och sa att de skulle starta en seniorkanal.
När de sedan fick sändningstillståndet ändrade de sig, slängde in en omdöpt ZTV och vips når de fler tittare och kan dra in mer reklampengar.

Den här andra lögnen är m.a.o bara ett sätt att täcka upp för den första.

11:10 em  
Anonymous Anonym said...

Att lansera kanalen med ett ynka reseprogram med Tilde och Siepen är förstås klassiskt Viasat. Men annars så blir det ju på sikt en ny kanal.

ZTV var splittrat redan innan de kom på att flytta Champion League dit, också det ett klassiskt Viasat-beslut. De satt på ett Champions League kontrakt som de behövde för Viasat-paketet, gav låga tittarsiffror för TV3, men som också krävde att de visade det i en stor nationell kanal. Så de bara kastade in det i höstens ZTV-tablå.

Men jag tror nog att TV6 kommer skilja sig ganska mycket från ZTV. Nu behöver de ju inte kämpa för att pressa in sina program i ett irrelevant och daterat format längre.

Det verkar iaf klokt att flytta på musiken och starta en renodlad b-underhållningskanal för en yngre publik. Det är lite som att de plötsligt börjat tänka strategiskt kring deras kanalutbud och inköp.

2:52 fm  
Anonymous Anonym said...

TV6 finns inte bland grundkanalerna hos Tele2Vision.

Det känns sådär då vi väntar på att få en digitalbox av dem.

8:59 em  
Blogger Tor Billgren said...

Åh, Simpsons kvar. Jag som trodde jag skulle behöva byta ut God Channel till ZTV för att få se Simpsons. Vad skönt.

7:48 fm  
Anonymous Anonym said...

Hmm I love the idea behind this website, very unique.
»

2:55 fm  
Anonymous Anonym said...

Nice colors. Keep up the good work. thnx!
»

2:56 fm  

Skicka en kommentar

<< Home