fredag, maj 05, 2006

Tittarna de stora vinnarna när kanalerna jagar reklampengar

Majsweeps sveper just nu över de amerikanska kanalerna som en orkan med förträfflighet. Tittarsifforna ska maxas, reklampengar ska tjänas. Och publiken är den stora vinnaren.

Först ut med något spektakulärt var House som den här veckan levererade ett helt knäckande dubbelavsnitt. I vanliga fall hade det ju räckt med den underbara repliken "Wooo, let's call Jack Bauer" och en ovaligt raffinerad kamp mot klockan för att jag skulle gå i spinn, men nu var det så mycket mer att glädjas över. Speciellt skådespeleriet.

Hela ensemblen agerade som om det vore på liv och död. Speciellt Omar Epps som fick visa att han kan vara briljant. Vanligtvis gör han ett utmärkt jobb som den stolte och ifrågasättande Dr Foreman. Men när han nu fick chansen att spela ut hela sitt register när han själv blev patient var det bara att njuta. Jag har sagt det förut, och det är bara att säga det igen: House knäcker allt annat just nu.

Men det är inte bara på Princeton-Plainsboro det händer stora saker. Framöver ser vi så klart fram emot finalen av 24, att Veronica Mars tar studenten, att ta farväl av Vita Huset och mycket mycket mer. Sen ryktas det om att det faktiskt ska hända något överhuvudtaget i Lost. Tro't den som vill.

5 Comments:

Anonymous Anonym said...

Får man fråga hur du gör för att se amerikanska TV-kanaler?

8:45 em  
Anonymous Anonym said...

Jepp, när House är på topp så knäcker det allt annat.

Hur många serier har han gjort referenser till nu den gode House; Scrubs, Gray's Anatomy, 24.
Fler?

3:48 em  
Anonymous Anonym said...

san the man: kolla på Internet.

Typ: http://tvrss.net/search/

12:26 fm  
Anonymous Anonym said...

ja, house är makalös. jag är rent barnsligt förtjust - och dessutom har jag fått en löjligt stor crush på hugh laurie. jag har nog alltid varit lite förtjust i människan, sedan peters friends och a bit och fry and laurie och allt sånt... men house knäcker.

3:32 em  
Anonymous Anonym said...

Efter det senaste avsnittet så kan vi även lägga till den utmärkta serien (iallafall säsong 1) L Word.

Han är en riktig TV-serie nörd.

6:25 em  

Skicka en kommentar

<< Home