torsdag, april 27, 2006

Veronica Mars uppmanar George W Bush att lägga ner vapnen

Stackars, stackars George W Bush. Opinionen var tuff redan tidigare, och det kan inte vara lätt att häcklas av Jon Stewart, David Letterman och alla de andra dag ut och dag in. Nu ger sig även Neptune Highs egen deckardrottning in i debatten. Snacka om motvind.

För det var garanterat ingen slump. I det senaste avsnittet av Veronica Mars går hon och exet Logan i skolkorridoren och snackar. De stannar vid Logans skåp, och kameran dröjer sig kvar på avstånd. Tillräckligt länge för att pränta in budskapet från klistermärket på skåpet i mitten av bilden: "PEACE NOW".

Har man följt Veronica Mars så vet man att det här absolut inte är någon slump. Det har hela tiden varit detaljerna som gjort den, här i Sverige så sorgligt förbisedda serien, så fantastisk. För ett par veckor sedan var det vicepresident Dick Cheney som fick smaka på häcklandet. Veronica befann sig då hemma hos en Columbinekopia till klasskamrat. Medan de pratade stod han och sköt pilbåge mot ett uppstoppat rådjur i trädgården. Veronicas syrliga kommentar:
"I hate fake deer, too. Everytime I see their stupid fake deer faces I wanna grab a shotgun and go all Cheney on 'em."

Givetvis med tydlig adress till händelsen då den packade vicepresidenten sköt sin kompis med en hagelbössa under en fågeljakt några veckor tidigare. Och bara ännu ett exempel på varför jag älskar Veronica Mars – aktuellt, smart, detaljspäckat med lysande dialog. Det har ännu inte kommit något besked om det blir en fortsättning i den nya kanalen CW, men enligt en intervju med Enrico Colantoni (Keith Mars) ser det ljust ut. Åh, vad jag hoppas att han har rätt.

1 Comments:

Blogger Fredrik Bojerud said...

Instämmer i din kärleksförklaring tll Veronica Mars.

Storartad TV.

4:24 em  

Skicka en kommentar

<< Home