torsdag, april 20, 2006

House utklassar allt annat på tv just nu

Åh fy satan vad bra House är just nu. De senaste veckorna har serien verkligen krossat allt annat. Vi snackar en helt egen liga. Ingen konkurrens alls. Och det bästa är att det bara kommer mer.

Det började med avsnittet då House benvärk bara blev värre och värre. Efter en knäckande inledningsscen med Ryan Adams Desire som bakgrundsmusik, kom en ännu mer knäckande scen där den gamle surputten visade upp sin deformerade lårmuskel för Cuddy så hon skulle ge honom starkare smärtstillande. Sen följde ett par fantastiska avsnitt när Wilson flyttade in hos House efter att ha separerat från sin fru. Och helt plötsligt var det de båda läkarnas privatliv och relation sinsemellan som blev mest intressant. Tills igår.

Draget att låta Forman och Cameron tvista över akademiskt erkännande var lika enkelt som lysande. Läkare, precis som de flesta andra inom den akademiska världen, är äregiriga. Att bli publicerad i en facktidskrift, och att få sina kollegors uppskattning är viktigt för dem. Så är det bara. Och även om de unga stjärnläkarna tidigare slagits om mäster House erkännande var det senaste avnittets plot att ta det ett steg längre. Nu handlar det om hur deras samfund ser på dem. I förlängningen deras möjlighet till att göra karriär. Och att då låta den blödiga och känslosamma Cameron få försöka ta strid mot den pragmatiske strebern Forman var jävligt smart. Slutscenen antyder ju minst sagt dessutom att den här striden inte är över än.

Att döma av de spoilers som finns ute på nätet kommer även de sista avsnitten för säsongen innehålla några riktiga skrällar. För att inte förstöra överraskningen tänker jag inte gå in närmare på vad de här chockerna består i, men om ett par veckor sänds iallafall ett dubbelasvnitt tisdag-onsdag, som låter grymt lovande.

Det är också uppenbart att de amerikanska tv-tittarna håller med mig om House kvaliteter. Som innehavare av sloten efter American Idol lockar Greg och hans kompanjoner nu rekordpublik, och förutom den superframgångsrika talangsåpan är det bara CSI som drar fler tittare för tillfället. Heja!

4 Comments:

Blogger Andrea said...

Jag har ju varit en snäll kompis och lånat ut House-boxen – igen! Måste sno tillbaka den i helgen och sätta mig ner och titta igenom det ASAP.

11:37 fm  
Blogger Måns said...

Ja, så du slipper kolla på Grey's anatomy hela tiden...

1:33 em  
Blogger Andrea said...

Som om det ena måste utesluta det andra!

2:39 em  
Anonymous Anonym said...

Irriterar mig lite på att varje ansvitt följer samma mall till 99%. Blit lite tjatigt. Visst ibland finns det nån liten intressant sidostory men det är för lite.

Man jag kan inte såga House helt. Trots allt är ju årets absolut bästa avsnitt alla kategorier ett avsitt ut House, nämligen 1x21 Three stories

4:33 em  

Skicka en kommentar

<< Home