fredag, april 28, 2006

Tom Selleck är världens bästa talkshowgäst

Det finns talkshowgäster och så finns det talkshowgäster. De flesta är antingen Harrison Ford-sura för att de tvingas hora i en filmkampanj, och vägrar bjuda på sig själva. Eller så är de tillgjort glada över att få vara med, och berättar samma inövade historia om en rolig grej som hände på semestern. Men så finns det undantag, som Tom Selleck, som alltid ger av sig själv.

För något år sedan stod den gamle Magnumikonen för ett av mina favoritögonblick i talkshowsammanhang, när han rakade av sig halva sin mustasch hos en överförtjust Conan. I veckan lyckades han både visa stor självdistans och humor i The Daily Show. Först lät sig Selleck nämligen häcklas en bra stund av Jon Stewart för inklippsbilden av en hund i reklamklippet för hans tv-film Jesse Stone: Death in paradise. Sen ironiserade han själv över hur han ville vara lite smartare genom att använda ett kolon i titeln av samma film.

Det hela blev 10 minuter som kanske inte gav några jättedjupa insikter, men som ändå kändes befriande äkta. Visst är det sjukt att det enda som krävs är ett intervjuobjekt som är närvarande, men så känns det faktiskt.

Nu är jag i och för sig gravt Tom Selleckstörd, men bortsett från en kolssyrenedsprutad Richards Simmons är det få talkshowgäster jag hellre vill se. Observera och lär, alla själlösa filmnasare.

9 Comments:

Blogger Martin Degrell said...

Men du har helt rätt! Han var en utmärkt gäst hos Stewart. Och hans uppträdande visade verkligen att it takes two to tango - även en påläst och rolig person som Stewart får problem om han får oengagerade gäster, typ självupptagna skådisar på ännu ett stopp på en lång PR-turné. Kontrastera Sellecks avväpnande och charmiga beteende med den bisarra Ted Kennedy-intervjun förra veckan, eller Sharon Stone-diton någon vecka tidigare.

Vad som är kul med Stewart är ju å andra sidan att han bara spelar med en stund i allt promo-tugg - är han på elakt humör har han inga problem att totalt dissa gästen. Tänker t ex på när Jennifer Love Hewitt gjorde PR för Garfield, och Stewart helt sonika, och ytterst plågsamt för JLH, drog undan mattan. Ouch.

7:10 em  
Blogger Måns said...

Ted Kennedy missade jag, men Sharon Stone var ingen höjdare. Men visst är det så - Jon Stewart är ju såpass vass själv att han egentligen inte behöver en närvarande gäst för att funka. Drygheter kan ju vara kul ändå, liksom, även om det helt klart är trevligare att se Sellecktyper.

Letterman kan också vara roligt syrlig när han har gäster som är meningslösa, men these days valsar han med i PR-bubblan lite väl ofta för sitt eget bästa. Leno är bara lismande och äcklig, och de gäster han kommer bäst överens med är oftast dumma i huvudet.

10:44 em  
Blogger Magnus said...

Om ni missade det:
http://www.youtube.com/watch?v=NwhsA1HInhg

2:25 em  
Blogger Urologen said...

Jag såg också den fantastiska mustachrakningen på Conan. Det var förresten inte så många dagar sedan jag tänkte på just den scenen, och hur utelämnande selleck faktiskt var där.

Sedan kan jag ju förstås inte låta bli att reflektera över hans enorma gubbighet på senare år, med dom stentvättade jeansen uppe i armhålan och så.

Stewart är förövrigt genial. När han knäcker programledarna i (och programmet) Crossfire så till den milda grad att dom sedan lade ned det, hör till ett av hans stora verk.

1:16 fm  
Blogger Måns said...

Ja, Crossfiregrejen är underbar! "I'm not gonna be your monkey".
Finns att se här. (Jag älskar YouTube!)

2:22 fm  
Anonymous Anonym said...

Min favoritgäst är Billy Crystal. Charles Grodin är också jävligt bra. Läste någonstans att han hade exklusivitetskontrakt hos carson.

2:51 em  
Blogger Urologen said...

Min solklara favorit är Sean Penn, följd av Mickey Rourke, båda två bara för att det är så hiskeligt ovanligt att se dom.

Penn minns jag satt och rökte på Letterman och berättade om hur han alltid måste slåss när han är full. Rourke tog med sig en bisarrt liten hund som liksom tävlade om bisarropriset med Rourke själv.

12:37 fm  
Blogger Måns said...

Syskonen Sedaris. Och då kanske främst Amy, hon är alltid fantastisk när hon är hos Letterman.

11:07 fm  
Anonymous Anonym said...

varfor inte:)

3:53 fm  

Skicka en kommentar

<< Home