söndag, maj 28, 2006

Producentens drift med Hasselhoff blev stor tv-sport

NBA-slutspelet i allmänhet, och matchserien Phoenix-Dallas i synnerhet är, om man bortser från sändningstiderna, den överlägset bästa tvsport som erbjuds just nu. Man behöver absolut inte vara basketnörd för att uppskatta duellen mellan Dallas übertysk Dirk Nowitzki och Phoneix lilla spelgeni Steve Nash. Som Champions leaguefinalens Ronaldinho vs. Thierry Henry ungefär, fast i bäst av sju.

Canal Plus kör ut de amerikanska sändningarna rätt av, och den stora fördelen med det här är att vi får allt kringsnack och de rätta kommentatorerna. Inför fredagens match satt till exempel Charles Barkley och Reggie Miller i studion - bara en sån sak.

Dessutom har TNT:s producenter stor känsla för humor. Nowitzki berättade inför matchserien att han brukar nynna David Hasselhoffs "I've been looking for freedom" för att lugna ner sig inför sina straffkast. Efter att panelen först diskuterat detta sjuka faktum roade sig den bildansvarige sedan med att slänga in gamla idolbilder på The Hoff från Knightridertiden så fort det blev ett lämpligt spelavbrott. Otroligt underhållande.