fredag, januari 19, 2007

Giganternas möte

Det var tänkt att bli ett historiskt möte i två ronder.
Stephen Colbert vs Bill O'Reilly.
Men i efterhand är det bestående intrycket mest ett... jaha.

Alltså, det var ju ganska självklart att gårdagens avsnitt av The O'Reilly Factor och The Colbert Report inte skulle nå upp till de höjder Stephen Colbert uppnådde som värd för Korrespondentmiddagen i Vita huset. Att det är vassare att framföra knivskarp Bushsatir två meter från presidenten själv än att möta den ultrakonservativa tv-pajas man karikerar, kändes ju givet.

Men jag hade faktiskt hoppats på mer än vad de två mötena i går ändå gav.
Colbert kallade det själv: "The greatest tv-crossover since The Flintstones met The Jetsons". O'Reilly å andra sidan uppmanade sina tittare att "gömma barnen".

Sen blev det ändå mest en massa O'Reillygnabb om hur Colberts namn borde uttalas ("Jag har minsann pratat med din lågstadiefröken och hon har berättat...") och inte så mycket mer. Jo förresten. När Colbert skulle presentera O'Reillys senaste bok var det förstås hypergenialt att låta rabattklistermärket från Barnes&Noble sitta kvar över FOX-ankarets ansikte på omslagsbilden.

Roligast av allt var dock eftersnacket på Fox när O'Reilly försökte reda ut varför Colbert och Jon Stewart nått sådana framgångar och en Fox-tant kom in i rutan och gratulerade sin kanalkollega. "Det är väldigt generöst av dig att bjuda in din FIENDE från det kulturella KRIGET till ditt framgångsrika program".
Jisses.

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

It takes two to tango - O'R:s ovilja att faktiskt deltaga, och istället bara försöka plocka ner diskussionen från dess meta-meta-position, var i min mening största orsaken till att mötena blev något antiklimaktiska. Även om det var tämligen underhållande i alla fall.

Roligt att du kommit igång med bloggandet igen.

11:47 fm  

Skicka en kommentar

<< Home