torsdag, september 21, 2006

Två nya seriepremiärer som iallafall lovar gott

Höstpremiärerna duggar tätt nu, och även om det är svårt att trumfa Aaron Sorkins comeback så ser det helt klart lovande ut. Gårdagens Jericho och Kidnapped visar båda klara ansatser till kvalitet - även om det är birollerna som lyfter dem.

Jericho först är CBS Lost-kontring. En stad i Kansas isoleras efter vad som verkar vara minst två atombombsattacker mot USA. Oroliga invånare ska nu försöka ta reda på om de är de enda överlevande i landet, och de mystiska katastrofvibbarna gör det så klart omöjligt att inte tänka på ABC:s ö-drama.

Pilotavsnittet har dessutom klara kvaliteter, även om Scream-Skeet Ulrich i huvudrollen känns felplacerad. Gerald McRaney och Pamela Reed är dock sevärda som borgmästarparet stadsborna samlas kring. Jag tänker iallfall ge Jericho ett par veckor till.

Gårdagens andra premiär, NBC:s Kidnapped, kretsar kring en förmögen New York-familj vars son kidnappas. In kommer frilansagenten som lovar att göra allt för att befria honom, samtidigt som FBI försöker blanda sig i.

Även här känns huvudrollsvalet konstigt - Jeremy Sisto har ju inte direkt "det", men vad spelar det för roll när favoriten Delroy Lindo lyser upp varenda scen han är med i. Egentligen verkar Kidnapped i och för sig vara ett rätt konventionellt snutdrama, men efter att ha läst diverse förhandskollar så verkar det som om det finns en del annat spännande under ytan. Även de får ett par veckor till på sig innan jag avskriver dem helt.

4 Comments:

Anonymous Mattias said...

Jag hade också tänkt ge Jericho ett par veckor till, men i andra avsnittet visade dom prov på vilken sorts serie dom har tänkt göra och då kändes det onödigt att se mer...

1:29 fm  
Blogger Conan said...

Har du lagt ner? Trist isåfall! Jag håller tummen för en comeback.

8:26 em  
Anonymous Anonym said...

Han kanske insett att det bara behövs EN Kjell H och börjat spela badminton eller nåt istället. Hoppas.

12:11 fm  
Anonymous Mattias said...

Omnämdes iaf i dagens Metro tillsammans med weirdscience och tvbloggen... :)

7:21 em  

Skicka en kommentar

<< Home