onsdag, januari 24, 2007

Nya Veronica Mars är ett satans haveri

Så jävla typiskt.
Efter en förbluffande svag inledning av tredje säsongen står det nu klar att Veronica Mars kommer att bli ä n n u sämre.

Jag har, ända sedan starten, varit otroligt förtjust i den här crime-noir-pärlan och envist hyllat skaparen Rob Thomas genialitet och detaljskicklighet. Det var ju också nära att det inte skulle bli fler än två säsonger, så när nya CW gjorde klart med en tredje säsong visste min glädje inga gränser. Perfekt - en nischad ungdomskanal som fattar storheten i Veronica Mars och låter producenterna utveckla konceptet ytterligare.

Så blev det ju förstås inte. Redan tidigt in på collegeåret blev det uppenbart att den nya kanalledningen ställt krav för VM:s fortsatta existens. Spetsigheten, svärtan och de smartaste popreferenserna slipades bort till förmån för en "bredare", mer lättillgänglig bubbelgumsprodukt. Okej, en helt acceptabel sådan ändå eftersom karaktärerna/skådespelarna (i synnerhet Kristen Bell och Enrico Colantoni) är så bra. Och tredje säsongens nya upp-pimpade vinjett är en av de snyggaste på tv just nu. Men slutresultatet är likafullt sämre än tidigare.

Nu läser jag dock på TV Squad att den nyligen påbörjade miniarcen blir seriens sista. De fem avslutande avsnitten kommer att vara helt fristående sedan säsongen förkortats med två. Ut kastas allså allt vad långsiktighet och modern tv heter. Trogna tittare som investerat tid och engagemang i karaktärernas utveckling blir behandlade som luft. Shit, det kommer ju bli Pang i Plugget av det.
Haveri!

1 Comments:

Anonymous Anonym said...

Dom avslutande avsnitten i höstas var ju hur bra som helst. Tråkigt att vi inte kan få det större perspektivet igen, men det finns fortfarande hopp...

7:08 em  

Skicka en kommentar

<< Home