söndag, maj 28, 2006

Ofattbart att Veronica Mars fick en tredje säsong

Två saker slår mig direkt när jag studerar årsammanfattningen för tittarsiffrorna i USA. Det ena - Kanal 5:s inköpsavdelning är överlägsen i Sverige. Det andra - vilken jävla tur vi hade att det blir en tredje säsong av Veronica Mars.

Visst är det så att tittarsiffror inte behöver vara synonyma med kvalitet. Om inte annat så bevisas det av American Idols totala dominans på hemmamarknaden. Däremot är det så klart så att program utan tittare får svårt att motivera sin existens - oavsett vad tvkritikerna säger. Därför blir det nu helt uppenbart att fortsättningen av Veronica Mars får ses som en skänk från ovan.

Av 156 listade program i USA den här säsongen är det endast nio (9!) som haft färre tittare än deckardrottningen från Neptune med ett snitt på 2,3 miljoner. Till och med utbuade (och senare nedlagda) Freddie har haft tre gånger så många tittare. Okej, UPN som sänt de två första säsongerna av VM har inte full hushållstäckning, men siffran är ändå generande låg och blir det inte bättring relativt omgående i nya CW lär vi inte få se fler än de inledande 13 garanterade avsnitten av säsong tre. Oavsett vad de trogna fansen tycker.

Tittar man på programmen i topp av tabellen blir det lika uppenbart att Kanal 5:s inköpsavdelning gjort hemläxan. Av de tio populäraste serierna i USA sänds fyra i Femman: CSI, Desperate Housewifes, Grey's Anatomy och CSI: Miami. Starkt jobbat.

3 Comments:

Anonymous Anonym said...

Det är sorgligt att den goda smaken är så sällsynt.

8:53 fm  
Blogger Måns said...

...och att den dåliga smaken kan vara så utbredd.

12:46 em  
Anonymous Anonym said...

Det är väll så att VM DVD:er antagligen säljer betydligt bättre än Freddie DVD:er

6:45 em  

Skicka en kommentar

<< Home